Русия прехвърля оперативно-тактически ракетни комплекси 9К720 Искандер-М от Далечния изток към западната

...
Русия прехвърля оперативно-тактически ракетни комплекси 9К720 Искандер-М от Далечния изток към западната
Коментари Харесай

CIT: Руската армия прехвърля на запад ракетни комплекси Искандер-М

Русия прехвърля оперативно-тактически ракетни комплекси 9К720 " Искандер-М "  от Далечния изток към западната част на територията си, оповестява самостоятелната проверяваща група Conflict Intelligence Team (CIT). Вероятно това е обвързвано с продължаващото скупчване на военни и бойна техника по границата с Украйна.

По-рано беше обявено за масирано прекачване на друга съветска бойна техника от изток на запад.

От CIT проучват снимано в Далечния изток видео, оповестено на 11 януари в Twitter, с първоизточник TikTok. Разследващите са разпознали на фрагментите ракетни комплекси 9К720 " Искандер-М ".

" Въпреки че присъщите осемосни пускови установки 9П78-1 и транспортните зареждащи машини (ТЗМ) 9Т250-1 са покрити с брезент, те може да бъдат разпознати по очертанията. Трябва да отбележим, че от самото начало на наблюденията не сме виждали с изцяло да е покривана с брезент някаква друга техника, с изключение на тези две машини на комплекса " Искандер-М ". " - се споделя в обява на проверяващата група.

Посочва се още, че " същите, само че по-малко усърдно покрити машини " се виждат на друго видео, снимано в Свердловска област, публикувано в интернет на 13 януари. Според CIT, това евентуално също са комплекси " Искандер-М ", само че други модификации - 9Т248, 9С552, 9С920-1 или 9У91. На видеото са снимани и автовлакове, които " както наподобява, се използват за транспортиране на дългите (около 7 м) ракети на комплекса ".

На още едно видео, публикувано на 11 януари, от CIT са идентифицирали друг влак, претрупан с контейнери, в които " по всичко проличава, че се транспортират " ракети за комплекса " Искандер ".

" Според косвена информация от открити бази данни, тези сформира са тръгнали от гарите Дивизионная в Улан-Уде и Биробиджан-2, близо до които са ситуирани съответно 103-а и 107-а ракетна бригада. Тези формирования, имащи на въоръжение, влизат в състава на 36-а и 35-а общовойскови армии — по-рано забелязахме напредване на формирования от тези армии в задна посока. " - допълват от проверяващата група.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР